• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Gemeente sluit kledingwinkel van Bert na negeren coronaregels

APELDOORN - De gemeente Apeldoorn heeft vrijdagmiddag de kledingwinkel van Bert Kersten voor onbepaalde tijd gesloten. De ondernemer heeft zich volgens burgemeester Ton Heerts herhaaldelijk niet aan de coronaregels gehouden.

Woensdag kondigde Kersten in een noodkreet aan zijn winkel CK Trendy Fashion te openen omdat hij naar eigen zeggen geen andere keuze meer heeft. De huidige maatregelen, zoals het vooraf maken van afspraken, zorgen ervoor dat klanten de winkel nog maar zelden weten te vinden. Bovendien werd de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), dat ondernemers moet helpen tegen inkomensverlies, afgewezen.

Burgemeester Heerts bood de ondernemer hulp en vroeg hem zich aan de regels te houden. Vrijdagmiddag bleek dat de winkelier dat niet deed. Het was dusdanig druk dat de politie moest ingrijpen. Voor de gemeente is daarom de maat vol. De winkel moet voor onbepaalde tijd dicht.

Zie ook: Radeloze ondernemer gooit winkel open: 'Boa's gaan er door de achterdeur weer uit'

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn

Kijk naar RTV Apeldoorn