RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Gelre ziekenhuizen tekent samenwerkingsovereenkomst met Defensie

Edwin Maalderink (lid Raad van Bestuur) heeft namens Gelre ziekenhuizen een samenwerkingsovereenkomst getekend met Defensie. Gelre deed dit samen met 6 andere ziekenhuizen. Dankzij deze samenwerking krijgen zowel Defensie als de ‘relatieziekenhuizen’ de beschikking over meer en hoogwaardig opgeleid personeel.

Het totale aantal ziekenhuizen waarmee Defensie samenwerkt is hiermee gegroeid naar 14. Het Maasstad ziekenhuis, Medisch Spectrum Twente, Máxima Medisch Centrum, Medisch Centrum Leeuwarden vernieuwen de samenwerking met Defensie. Nieuwkomers zijn onder andere UMC Groningen en Gelre. Deze uitbreiding versterkt de medische ondersteuning binnen Defensie, een doelstelling uit de Defensienota 2022.

Maatschappelijke bijdrage

Voor Gelre is het leveren van een maatschappelijke bijdrage een belangrijke drijfveer voor deelname aan deze samenwerking. Gelre haalt hiermee kennis in huis van zorgverleners van Defensie, waarmee de eigen medewerkers de kans geboden wordt hun horizon te verbreden.

De huidige planning is dat per 1 februari 2023 de eerste zorgverleners van Defensie binnen Gelre ziekenhuizen worden aangesteld. Daarnaast is het streven dat per oktober 2023 de eerste collega’s van Gelre op de KMA (Koninklijke Militaire Academie) de opleiding bij Defensie starten.

Uitwisseling medische teams

Defensie wisselt al langer medisch specialistisch personeel uit met ziekenhuizen. De chirurgische teams van Defensie werken in ziekenhuizen als ze niet op oefening of op uitzending zijn. Deze beroepsmilitairen werken bovenop de reguliere formatie van een ziekenhuis.

In de praktijk is de samenwerking zeer waardevol gebleken voor zowel Defensie als de ziekenhuizen. Voor de militairen biedt het de mogelijkheid om vaardigheden, zoals traumazorg, op peil te houden. En de ziekenhuizen merken dat de mogelijkheid om als reservist op uitzending te gaan, bijdraagt aan het behoud van het personeel.

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn