RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Gelre ziekenhuizen start met aanvullend opleidingsprogramma basisartsen

Strong Vital DOC. Zo heet het nieuwe en unieke opleidingsprogramma voor basisartsen waar Gelre vanaf mei mee start. DOC staat voor Discipline Overstijgend Curriculum; het programma is een aanvulling op de standaardopleiding en is gericht op persoonlijke en niet medisch-inhoudelijke professionele ontwikkeling.

Internist-nefroloog en opleider Interne Geneeskunde Nils Vogtländer is initiatiefnemer en ontwikkelaar van dit aanvullende onderwijsprogramma voor basisartsen. Hij vertelt over het belang van het programma: ,,Eigenlijk komt in dit onderwijsprogramma alles aan bod, wat ik zelf in mijn carrière als jonge dokter heb gemist. We geven zo een schat aan informatie en ervaring door aan de volgende generatie dokters.''

Thema's

Het programma is toegankelijk voor alle basisartsen en bestaat uit 5 verschillende thema’s: persoonlijke ontwikkeling, samenwerking en communicatie, management en organisatie, kwaliteit en veiligheid, doelmatigheid en zinnige zorg. Elke week wordt één onderwerp besproken, passend bij de verschillende thema’s. Er worden workshops gegeven door interne en externe sprekers over bijvoorbeeld het leren omgaan met stress en de impact van een burn-out, maar ook het voeren van lastige familiegesprekken of het geven van feedback komt aan bod.

Ook Adviseur Medische Opleidingen Sandy Werdmüller von Elgg is blij met deze ontwikkeling: ,,Met dit programma laten we zien dat we een ziekenhuis willen zijn waar de jonge dokter zich kan oriënteren op zijn loopbaan, ervaring kan opdoen en veel onderwijs kan volgen maar waar hij vooral ook ruimte krijgt om zich als mens te ontwikkelen. Zo helpen we ze bij hun ontwikkeling tot gelukkige en evenwichtige dokters.''

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn