RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Gelre ziekenhuizen geven gehoor aan oproep landelijke staking

APELDOORN – Medewerkers van 55 ziekenhuizen hebben doorgegeven mee te willen doen aan de landelijke ‘ziekenhuisstaking’ op 20 november. Ook de Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen geven gehoor aan oproep landelijke staking.

Zij geven hiermee gehoor aan de oproep die vakbonden FNV Zorg & Welzijn, FBZ, NU’91 en CNV Zorg & Welzijn 17 oktober deden in het kader van het langslepende cao-conflict met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Al ruim de helft van de ziekenhuizen geeft gehoor aan oproep landelijke staking.  

Tijdens de landelijke ziekenhuisstaking op 20 november concentreren de acties zich voornamelijk binnen in de ziekenhuizen. Naast dat alleen spoedwerkzaamheden worden verricht, bereiden de tientallen actiecomités ook ludieke acties tijdens de stakingsdag voor in de ziekenhuizen. Ook trekken vermoedelijk honderden actievoerende ziekenhuismedewerkers naar Nieuwegein voor een protestbijeenkomst van de vakbonden, omdat ziekenhuisbestuurders uit het hele land hier aanwezig zijn tijdens de ledenvergadering van de NVZ.

Volgende de bonden groeit de actiebereidheid sterk onder de 200.000 ziekenhuismedewerkers vanwege het uitblijven van een goede cao. De gesprekken aan de cao-tafel zijn in juni al beëindigd, maar de NVZ blijft vasthouden aan een laag loonbod en verslechtering van arbeidsvoorwaarden. Sinds juli hebben al 25 ziekenhuizen 24 uur lang zondagsdiensten gedraaid. Honderden afdelingen, zoals operatiekamers, radiologie, verpleegafdelingen, facilitaire dienst en laboratoria, sloten al 24 uur hun deuren voor niet-spoedeisende zaken. Omdat een goede cao nog steeds uitblijft, worden de acties nu opgeschaald naar een landelijke zondagsdienst.

Vakbonden FNV Zorg & Welzijn, FBZ, NU’91 en CNV Zorg & Welzijn willen een goede cao voor ziekenhuismedewerkers met een goede structurele loonsverhoging van 2019 en een extra toeslag op loon wanneer medewerkers last-minute worden opgeroepen om te werken. Ook willen de vakbonden goede afspraken over arbeids- en rusttijden en over instroom en behoud van medewerkers.

Er vallen 200.000 medewerkers onder de cao ziekenhuizen. Deze werken verspreid over 83 ziekenhuizen en 30 revalidatiecentra in Nederland. De cao ziekenhuizen verliep op 31 maart 2019.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn