RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Gejatte stier terug in Apeldoorn

APELDOORN - De 1400 kilo zware stier die vorige maand werd gestolen in Apeldoorn is terug op zijn sokkel. De dieven brachten de loodzware stier van 2,5 meter hoog en 5 meter lang zaterdagmiddag met een dieplader terug. Leden van Oudejaarsvereniging De Oliebol uit Vledder namen het kunstwerk mee als oudejaarsstunt.

Er lag toen alleen nog een briefje op de sokkel: 'Ik ga het ergens anders verstieren. Tot volgend jaar.' En inderdaad in het nieuwe jaar is de stier terug op zijn sokkel. Kunstenaar Patrick Visser die de stier gemaakt heeft, keek toe hoe het kunstwerk weer op z'n sokkel gehesen werd: 'Ik had het wel een beetje verwacht dat het een grappie was, dus ik maakte me er niet echt zorgen over.'

Kijk hier naar een reportage over de gestolen stier

Kippen

De stier is niet het enige kunstwerk dat dit jaar uit Gelderland verdween: Zo zijn de grote kippen uit Barneveld meegenomen door Oudejaarsvereniging De Geitefok uit het Friese Oldeberkoop. En uit Rijswijk bij Maurik jatte een andere Friese oudejaarsvereniging het vier meter hoge kunstwerk TOT HIER. 

Apeldoorn is zelfs al heel lang slachtoffer van stelende verenigingen. Zo nam de Oliebol in 2013 ook de bekende racefiets voor het Omni Sportcentrum mee:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn