RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Geërfde vazen blijken 6000 euro waard te zijn

APELDOORN - Je kan er veel bloemen in kwijt. Twee opvallende vazen met elk vijf openingen. De eigenaar, meneer De Kok uit Apeldoorn, wilde graag weten of ze rond 1900 of juist rond 1600 gemaakt zijn. De taxateur van het Omroep Gelderland-programma Schatgraven geeft antwoord.

'Als we onder de vaas kijken zien we het keurmerk. Dan is deze vaas uit een periode waarin een keizer geleefd heeft. Dat is de keizer geweest die heeft geleefd vanaf 1907 ongeveer', legt taxateur Willem Oderkerk uit. Het gaat dan om de laatste keizer van China, voordat het land een republiek werd.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Opvallend aan de vazen is de drukke decoratie, waarin ook Nederlandse voorwerpen in zijn verwerkt. 'Ze zijn geïnspireerd op de Hollandse tulpenvazen. Je ziet de tulpen terugkomen op de rand.' Waarschijnlijk zijn de vazen in opdracht van Nederlanders gemaakt. De torentjes aan de buitenkant zijn bij de fabricage er later aan gesoldeerd. 'Om ze te kunnen decoreren.'

De Kok heeft ze geërfd van een vriend. 'Ik heb ze al zo'n twintig jaar in ons bezit', vertelt de Apeldoorner. 'Hij was vaak in het verre oosten en kocht vaak kunst.'

De vazen zijn bij elkaar zo'n 6000 euro waard, denkt de taxateur.

Bekijk hier de hele uitzending van Schatgraven.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn