• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Geen bezoek? Dan maar spelletjes en tekeningen op het raam

APELDOORN - Ondanks alle maatregelen probeert Stichting Present mensen op een veilige manier bij elkaar te brengen via hun raamtekenproject. "Mensen krijgen minder bezoek, hoe fijn is het dat je dan toch op een veilige manier even iemand in de ogen kunt kijken en contact kunt maken", laat Mariska Bleijenberg van Stichting Present weten.

De jonge Alana heeft het duidelijk naar haar zin als zij met mevrouw Ten Hoorn boter- kaas-en-eieren aan het spelen is via het raam. "Ik vind het heel leuk om te doen en doe dit vooral om mensen blij te maken", vertelt ze.

Ondanks dat mevrouw Ten Hoorn op leeftijd is, maakt ze het Alana niet makkelijk tijdens het spel en weet zelfs een potje te winnen: "Ik houd van kinderen en ik vind dit zo'n leuke verrassing", aldus een glunderende mevrouw Ten Hoorn.

Tekst gaat verder onder video:

De vrijwilligers van Present gaan langs de ramen van mensen die in een verzorgingshuis verblijven en maken mooie tekeningen of doen zoals in het geval van Alana en Mevrouw Ten Hoorn een spelletje. "We proberen met de tekeningen wat vrolijkheid te brengen en om te zien naar elkaar op een veilige manier", aldus Mariska.

Afbeelding
Alana en mevrouw Ten Hoorn tijdens het raam tekenen. Foto: Omroep Gelderland

Raamtekenaars gezocht

Stichting Present is op zoek naar mensen die in kleine groepjes op ramen willen tekenen: "Wij zorgen voor de stiften en doekjes en als mensen misschien bang zijn dat ze niet zo creatief zijn, dan zijn er voorbeelden van tekeningen die gebruikt kunnen worden, dus overtrekken mag ook."

In het televisieprogramma Gelderland helpt wordt er aandacht besteedt aan het project. Lijk het jou ook leuk om een raamtekening te maken en iemand een moment van gelukt te brengen? Meld je dan aan via Gelderland helpt.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn