• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Frits tot tranen geroerd: hij krijgt een lintje

BEEMTE BROEKLAND - Een lintje voor... Frits Bouwmeester uit Beemte Broekland. De burgemeester van Apeldoorn verraste de duizendpoot even na het middaguur met het blije nieuws. Bouwmeester krijgt zijn lintje, vanwege zijn inzet voor de gemeenschap. En dat laat hem niet onberoerd.

Als geboren en getogen Beemtenaar kan Bouwmeester (68) niet anders dan zich hardmaken voor 'zijn' Beemte Broekland. Al decennialang is het Bouwmeester die de kar trekt, het Zomer in Gelderland-circus in 2018 die kant uithaalt (niet zonder succes overigens, want ze wonnen dat jaar de prijs voor mooiste plaats) en stambomen uitzoekt voor mensen in de omgeving. Hij is daarnaast algemeen aanspreekpunt voor eenieder die iets wil weten over de geschiedenis van de buurtschappen.

'Nooit verwacht'

Wethouder Wim Willems kwam het lintje hoogstpersoonlijk bezorgen, nadat hij telefonisch door burgemeester Heerts op de hoogte was gesteld. Dat was een emotioneel moment. Hij zit nu nog te genieten op zijn terras. "Ja, hoe kan dit nou?", stamelt een beduusde Bouwmeester. "Dit had ik nooit verwacht, maar ik heb het toch gekregen. Ik doe mijn best voor Beemte Broekland, maar je doet het nooit alleen hè?" Hij wil al die andere vrijwilligers dan ook niet vergeten.

Bouwmeester is gedreven, vertelt hij. Hij spreekt met een dialect dat onmiskenbaar uit de regio afkomstig is. "Gemeenschapszin, daar doe je het voor. Niet langs elkaar heen leven, al helemaal niet in coronatijd. De historie in ere houden en de boel bij elkaar houden, anders glipt het weg."

Afbeelding
Frits Bouwmeester pinkt een traantje weg als hij hoort dat hij een lintje ontvangt. Foto: Fred Rijckenberg

Ronald Ganzevles gaf zijn buurtgenoot op voor een lintje, samen met andere Beemtenaren. Juist omdat Bouwmeester probeert de boel bij elkaar te houden en zich al zoveel jaren onbaatzuchtig inzet voor onder meer het verenigingsleven. Deze maandag wordt hij dan ook in het zonnetje gezet. En de dag is nog niet voorbij. Ook de avond brengt nog wat moois voor Frits Bouwmeester uit Beemte Broekland.

Zie ook: Lintjesregen: ruim 400 mensen in Gelderland gedecoreerd

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn

Kijk naar RTV Apeldoorn