RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Flinke belangstelling voor poster 'vuurwerkblije' zone Apeldoorn

APELDOORN - In Apeldoorn hebben meer dan 430 mensen aangegeven graag een poster voor een 'vuurwerkblije' zone te ontvangen. De poster is een idee van De Vuurwerkfederatie, een samenwerking tussen liefhebbers van vuurwerk.

Apeldoorn is voornemens om tijdens de jaarwisseling naar 2021 de eerste vuurwerkvrije gemeente van Nederland te zijn. Dat is tegen het zere been van De Vuurwerkfederatie, die genoeg heeft van de negatieve berichtgeving rond vuurwerk. Goede voorlichting en naleving van regels zijn wel nodig, aldus de federatie.

Belangstelling voor poster

Daarom zijn er posters met de tekst 'U betreedt nu een vuurwerkblije zone', die belangstellenden thuis in het raam kunnen ophangen. Ook elders in Nederland is belangstelling voor de posters, zegt de federatie.

Raadsleden Tim Kamphuis (VVD) en Arjan Steenbeek (Lokaal Apeldoorn) steunen de federatie. Hun partijen stemden tegen het vuurwerkverbod en willen graag inzetten op overlastvermindering, in plaats van een algeheel verbod. Ook hebben beiden vragen over de financiële consequenties die een algeheel verbod heeft op de gemeente. 

Tegen collegebeleid

Frappant is wel dat de motie voor een vuurwerkverbod al is aangenomen en zowel VVD als Lokaal Apeldoorn onderdeel zijn van de coalitie. Zij promoten nu dus een vuurwerkblije zone, terwijl de burgemeester en hun wethouders nog moeten komen met een beleidsvoorstel. 

Kamphuis laat weten dit niet vreemd te vinden, hoewel misschien ongebruikelijk: 'Je mag ook in de coalitie met elkaar van mening verschillen (D66, CDA en GroenLinks zijn wel voor, red.). Wij hopen dat we met onze argumenten invloed hebben op het voorstel.'

Voorstemmen 

Dat voorstel zal waarschijnlijk deze zomer op tafel liggen. De VVD'er hoopt dat als er eenmaal een voorstel ligt waarin juist wordt ingezet op preventie, overlastvermindering en tegengaan van illegaal vuurwerk, in plaats van een algeheel verbod, de andere partijen in Apeldoorn daar toch iets in zien en voor zullen stemmen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn