RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Flexzorg Apeldoorn fraudeert en moet 160.000 euro terugbetalen

APELDOORN - Thuiszorgorganisatie Flexzorg uit Apeldoorn moet gemeenten bijna 160.000 euro terugbetalen omdat het minder zorg leverde dan waarvoor het bedrijf betaald is. Dat bepaalde de rechtbank in Zutphen vrijdag.

Het zorgbedrijf wilde in eerste instantie juist geld zien van Apeldoorn en andere gemeenten omdat facturen niet volledig betaald werden. 

Zorg niet geleverd, wel gefactureerd

De gemeenten betaalden niet. Zij zijn van mening waren dat Flexzorg niet kon bewijzen dat de gefactureerde zorg ook echt geleverd was. De rechter geeft de gemeenten nu gelijk en wijst de vordering van het zorgbedrijf af. 'Flexzorg heeft namelijk onvoldoende onderbouwd dat zij de zorg die zij aan de gemeenten in rekening heeft gebracht daadwerkelijk heeft verleend', luidt de conclusie.

De gemeenten hoeven dus niks te betalen en krijgen al betaalde vergoedingen terug. De rechtbank maakte aan de hand van een schatting een berekening van het bedrag dat het zorgbedrijf teveel aan de gemeenten in rekening bracht. Flexzorg moet een bedrag van bijna 160.000 euro terugbetalen, plus de proceskosten.

Ook fraude in 2018 

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf in opspraak komt. In 2018 fraudeerde Flexzorg met declaraties, bleek uit een onderzoeksrapport van tien gemeenten. Ook zou het personeel onvoldoende gekwalificeerd zijn voor het werk wat ze moesten doen en werden cliënten misleid.

Zie ook: 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn