RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Flexibele' scholen moeten weer in de pas: 'Echt een stap terug'

APELDOORN - Alle scholen moeten zich binnenkort weer houden aan de vijfdaagse schoolweek en de vaste vakanties.

Op scholen die de afgelopen jaren hebben geëxperimenteerd met flexibeler schooltijden, ging het onderwijs volgens de inspectie achteruit. Daarom zet minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) de proef na volgend schooljaar stop.

De Sterrenschool Apeldoorn is zo'n flexibele school. Directeur Hans van der Most is niet blij met de beslissing van de minister. 'Voor ouders was dit systeem bijzonder aantrekkelijk. We doen nu echt een stap terug, gaan bij wijze van spreken terug naar de Middeleeuwen.' Of het de school leerlingen kost, durft de directeur niet te voorspellen.

Toch nog iets mogelijk?

Van der Most geeft aan te onderzoeken of er toch nog iets mogelijk is 'flexibel' te blijven binnen de huidige wet. 'Voor sommige ouders is dit echt heel vervelend. Die hebben bewust voor onze school gekozen vanwege de flexibiliteit. Al hebben we natuurlijk genoeg andere belangrijke speerpunten.'

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn