RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Financieel tekort bij brandweer: ChristenUnie stelt vragen

APELDOORN - Een miljoenentekort dreigt bij de Gelderse brandweer, door onder meer opgelopen personeelskosten en de aanhoudende droogte van eerder dit jaar. De ChristenUnie wil weten wat dit betekent voor Apeldoorn.

 

Eerder meldde RTV Apeldoorn dat een dergelijk tekort moet worden opgevangen door de 22 gemeenten in de betreffende regio, de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). Apeldoorn draagt, als grootste gemeente, nu voor 20 procent bij en zal als het tekort aanhoudt ook voor 20 procent van de 2,5 miljoen opdraaien. Dat zal dan neerkomen op ongeveer 5 ton.

 

Onaangenaam

 

De ChristenUnie laat per brief weten dat het tekort voor de fractie een 'onaangename verrassing' was. De partij wil van het college van burgemeester en wethouders weten of zij zich gaan herbezinnen op de kosten die begroot waren en de realiteit zoals deze nu is.

 

Ook vraagt de partij op welke wijze het college de gemeenteraad voortaan beter gaat informeren over de begrotingen van de VNOG, zodat 'de begrotingen een realistische overeenstemming kennen met de daadwerkelijke onvermijdelijke kosten'.

 

Vrijwilligers

 

Daarnaast leven er vragen over de opleiding van vrijwilligers. Daarvoor is nu veel minder geld, terwijl eerder werd verzekerd dat plaatsing van vrijwilligers geen probleem zou zijn. Ook andere financiële gevolgen wil de ChristenUnie graag helder in kaart hebben gebracht, evenals de mogelijke oplossingen hiervoor.

 

Lees ook: Tekort bij de brandweer, moet Apeldoorn straks 5 ton betalen?

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn