RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Finales WK Volleybal Vrouwen 2022 naar Omnisport Apeldoorn

De finale en de kleine finale van het FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022 worden gehouden in Omnisport Apeldoorn op 15 oktober 2022. Deze 2 wedstrijden zijn door de WK-organisatie, in goed overleg met de internationale bond FIVB en betrokken overheden, verplaatst van GelreDome Arnhem naar Omnisport in Apeldoorn. Dit levert de organisatie een kostenbesparing op die nodig is voor een gezonde financiële exploitatie.

Het toernooi, dat in Nederland en Polen gehouden wordt, start op 23 september 2022 en duurt tot en met 15 oktober 2022. Nederland kent 3 speelsteden te weten Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam.

Oranje speelt al haar poulewedstrijden in GelreDome Arnhem, de hoofdlocatie van het mondiale toernooi. In GelreDome worden meerdere speelvelden gerealiseerd. Alle 24 deelnemende landen zijn in de eerste fase van het toernooi ondergebracht in 31 verschillende Gelderse gemeenten. De provincie Gelderland heeft met het huisvesten van alle deelnemende teams en 45 wedstrijden, waaronder de opening, kwart, halve en finale, een centrale rol in dit Wereldkampioenschap.

In het vervolg doet het FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022 Rotterdam Ahoy en Omnisport Apeldoorn aan. In Rotterdam wordt de 2de fase afgewerkt. De kwart-, halve- en nu ook de finale worden in Omnisport Apeldoorn gespeeld.

Mondiaal toernooi met wereldwijd publiek

Kaartverkoop is in Nederland gestart op 3 mei. In de eerste week zijn al meer dan 15.000 kaarten verkocht, 2 van de 5 voorronde wedstrijden van Oranje zijn uitverkocht. Met de komst van de 24 vrouwenteams van de sterkste volleyballanden ter wereld kan de regio rekenen op een bijna ongekend aantal kijkers. Ter illustratie, volleybal is nog steeds de best bekeken teamsport op de Olympische Spelen en dus goed voor honderden miljoenen kijkers wereldwijd.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn