• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Fietspad Apeldoorn - Klarenbeek

APELDOORN - Al langere tijd leeft de wens om een fietspad te realiseren tussen Apeldoorn en Klarenbeek langs de Polderweg en Elsbosweg. Dit vanwege de vele fietsers en auto’s die de route gebruiken en ondanks het feit dat er een maximum snelheid geldt van 60 km/h de weggebruikers de huidige situatie als onveilig ervaren.

In 2018 organiseerde de gemeente de eerste informatiebijeenkomsten over de plannen die er lagen. Daar zijn toen diverse zorgen geuit door bewoners uit het gebied. Over deze punten zijn gesprekken gevoerd met de dorpsraad en diverse betrokkenen. Hoewel de gemeente niet alle wensen heeft kunnen inwilligen, is er zo goed als mogelijk rekening gehouden met deze zorgen in het ontwerp.

Het project is opgeknipt in twee fases
Fase één gaat over het stuk tussen de A1 en de A50. In fase twee gaat de gemeente aan de slag met het stuk vanaf de A50 tot Klarenbeek. Inmiddels is dit project zover dat de vergunning voor de eerste fase naar verwachting medio oktober 2020 ter inzage gelegd kan worden. Via DEZE https://www.apeldoorn.nl/elsbosweg-informatie?highlight=elsbosweg webpagina bieden we alle informatie over het tracé en het ontwerp aan en leest u meer over de procedure en de planning.

Fase één
Het nieuwe fietspad start -vanuit Apeldoorn gezien- op het kruispunt van de Kuipersdijk, net ten zuiden van het viaduct onder de A1. Op onderstaande afbeelding ziet u de aansluiting van het fietspad op de kruising Polderweg/Kuipersdijk (met het viaduct en de A1 op de achtergrond). Vanaf de Kuipersdijk ligt het fietspad aan de noordzijde van de Polderweg. Tot aan de Veldweg loopt het fietspad parallel aan de Polderweg, achter de sloot. Zie bijlage blad 1.

Kruising Veldweg

Vanaf de Veldweg buigt het fietspad noordelijk af van de Polderweg richting Traandijk. Het fietspad kruist de sloot, en dan volgt een gedeelte waar de fietser door bloemrijk grasland rijdt, waarmee het ook voor toeristen een aantrekkelijke route wordt. Zie bijlage blad 2 en 3.

Kruising Traandijk
Daarna volgt de kruising van de Traandijk, waar de fietser voorrang krijgt. Net voor de westelijke tak van de Elsbos komt het fietspad weer op de Elsbosweg uit. Hier eindigt het fietspad. Zie bijlage blad 3.

Kruising Traanweg / Elsbos

Kruising Elsbos richting A50
Vanaf de westelijke tak van de Elsbos tot en met het viaduct van de A50 wordt de fietsroute gevormd door een fietsstraat. Dit betekent dat de fietsers hier op de Elsbosweg rijden, waar dan een maximum snelheid geldt van 30 km/h. Rood asfalt en extra drempels maken duidelijk dat de fietser op dit weggedeelte centraal staat. Zie bijlage blad 3 en 4.

Fase 2
Het oostelijke deel van het fietspad (van viaduct A50 tot aan Klarenbeek) bevindt zich nog in de studiefase. Daar is het zoekgebied juist de zuidkant van de Elsbosweg. Dit omdat er aan deze zijde minder delen van percelen moeten worden aangekocht waarop woningen staan, en om een aansluiting op de Klarenbeekseweg te kunnen maken.

Ontwerptekeningen
Zie HIER.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Matinee
14:00 tot 16:00