RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Fietsers opgelet: straks niet overal zomaar parkeren

APELDOORN – Fietsers die lukraak hun tweewieler overal parkeren in het centrum van Apeldoorn zijn ondernemers en de wijkraad een doorn in het oog. En dat zal nog tot in het komende jaar het geval zijn. Maar geleidelijk komt er verandering.

Begin dit jaar overhandigde een groep bezorgde ondernemers een petitie aan burgemeester Berends, met de oproep iets aan het zogenoemde wildparkeren te doen. Daarna bleef het stil. Winkeliers laten weten dat de problemen nog steeds spelen.

Meer plek

Bij navraag door RTV Apeldoorn blijkt dat de parkeerproblematiek inmiddels op de politieke de agenda van de gemeente staat. Bij het opstellen van de begroting is budget vrijgemaakt om meer fietsstallingen of extra plekken in te richten, onder meer bij de McDonalds, de Bagels & Beans, aan de Marktstraat en op het Marktplein.

Het Marktplein wordt opnieuw ingericht en daar zal een ondergrondse (gratis) fietsenstalling ook deel van uitmaken. Maar voorlopig is het nog niet zover; op z'n vroegst in 2020 is de herinrichting afgerond. De bewaakte stallingen bij de McDonalds en de Bagels en Beans staan eveneens voor de komende periode gepland.

Extra plekken en fietsvakken

Aan de Marktstraat komen extra stallingsplekken achter de huidige stalling. Deze bewaakte buitenstalling moet zo snel mogelijk opengaan. Een gemeentevoorlichter legt uit dat ook geëxperimenteerd is met zogenoemde fietsvakken. Door lijnen op de straat te tekenen, zijn mensen meer geneigd hierbinnen hun tweewieler te plaatsen. Dit gebeurt nu al bij het stadhuis en de Albert Heijn, en wellicht dat het een vervolg krijgt.

Ondernemers in het centrum die klagen over de wildparkeerders willen ook dat er strenger gehandhaafd wordt. De voorlichter legt uit dat er nu geen 'fietsvrije zones' bestaan in het centrum, en zegt dat handhaven pas onderwerp van discussie wordt als de stallingen allemaal gerealiseerd zijn.

Speciale app

Daarnaast is in samenspraak met de gemeente de NS-stalling bij het station de eerste 24 uur gratis te gebruiken. Apeldoorners kunnen de app Fietsplek gebruiken om te zien waar alle stallingen in de stad zich bevinden en of deze al vol zijn.

 

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn