RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Fatsoenlijk cao-bod blijft uit: werknemers Kiwa Apeldoorn leggen werk neer

CNV Publieke Diensten houdt vandaag, dinsdag 18 april, een werkonderbreking bij Kiwa Apeldoorn. De reden van deze is het cao-conflict met de werkgever. Werkgever Kiwa maakte in maart al bekend dat ze niet van plan was het eindbod te verhogen.

Aynur Polat, bestuurder CNV Publieke Diensten: ,,We vinden het eindbod veel te mager. We onderhandelen al sinds november, maar de werkgever komt niet verder dan een magere 4,5% structurele loonstijging. Met een inflatie van 14,3% vinden we dat veel te weinig. Wat daarbij steekt is dat Kiwa wel royaal de knip trekt voor prestatie- en winstbonussen voor directie en management. De onvrede bij het personeel leeft breed, we merken dar ook mensen die zich normaal niet tot acties geroepen voelen, nu ook aangeven dat zij het helemaal zat zijn''. Vorige week legden ook Kiwa medewerkers in Rijswijk het werk al korte tijd neer.


Kiwa krijgt certificaat van onvermogen
Polat: ,,We geven deze certificeerder zelf een certificaat van onvermogen. Kiwa weigert te erkennen dat medewerkers het belangrijkste bedrijfskapitaal vormen. De kosten voor klanten zijn wel fiks verhoogd. Maar Kiwa vindt het kennelkijk niet nodig om de opbrengst van deze prijsstijging te gebruiken om het personeel te compenseren voor hun verlies aan koopkracht. We vinden deze houding op geen elke manier te billijken''. CNV Publieke diensten wil naast een passende inflatiereparatie ook indexering van de vergoeding voor bereikbaarheidsdiensten, het vast leggen van 5 mei als jaarlijkse vrije dag en een eenmalige energiekostencompensatie van 1000 euro.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn