• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Extra geld voor cultuursector in Apeldoorn

APELDOORN - Goed nieuws voor de cultuursector in Apeldoorn. Voor verenigingen en instellingen die door corona in hun voorbestaan worden bedreigd, opent de gemeente in januari de subsidieregeling Coronanoodsteun Cultuur en Erfgoed Apeldoorn.

Door: Bastiaan van Blokland

"De coronapandemie heeft een sterke wissel getrokken op cultuur- en erfgoedinstellingen. Veel activiteiten konden het afgelopen jaar niet plaatsvinden. Hierdoor zijn de instellingen inkomsten misgelopen of hebben zij extra kosten door de maatregelen moeten maken", schrijft de gemeente.

'Juist zo belangrijk'

Wethouder Detlev Cziesso: “We zien het afgelopen jaar dat er veel aandacht is uitgegaan naar de grote culturele instellingen. Hiervoor zijn gelukkig inmiddels al tal van regelingen. Voor de kleine instellingen en verenigingen is alleen tot nu toe weinig aandacht geweest. Terwijl zij juist zo belangrijk zijn voor de leefbaarheid van onze gemeente.”

Om te voorkomen sommige van hen omvallen, komt de gemeenten met de subsidie. Om in aanmerking te komen voor noodsteun, moeten de organisaties aangeven hoe groot de schade in 2020 is geweest. De gemeente vergoedt maximaal 80 procent van de netto schade.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00