RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Exodus herdenkingstocht

APELDOORN - Na het mislukken van de Slag om Arnhem moesten alle inwoners van Arnhem en omgeving alsmede uit delen van de Overbetuwe op Duits bevel het oorlogsgebied verlaten. Aan de herdenkingstocht doen personen mee, die als kind deze evacuatie hebben meegemaakt!

Op vrijdag 27 september 2019 gedenken we deze Exodus
Vanaf 22 september trokken de burgers vanuit Arnhem in noordelijke richting, zowel over Groenendaal (oude Arnhemseweg) als over Deelen naar Apeldoorn en kregen in Beekbergen via het Nederlandse Rode Kruis een adres voor onderdak toegewezen.

Beekbergen
In Beekbergen vertrekt een stoet gevormd door schoolkinderen, evacuatiegroep dóór, lopers, fietsers en muzikanten richting het Exodus monument aan de Arnhemseweg in Beekbergen. Om 14.00 uur zal hier de officiële HERDENKING plaatsvinden, met o.a. een toespraak van de burgemeester van Apeldoorn, mevr. Petra van Wingerden – Boers en evacué mevr. Cock de Boer - Mijnhart.

Apeldoorn
In Apeldoorn wordt een stoet gevormd waar om 15:30 vanaf de Brinklaan de BELEVINGSTOCHT zal starten. Via de Nieuwstraat, Mariastraat, Hoofdstraat, Beekpark, Roggestraat en Vosselmanstraat, eindigend bij CODA; aansluitend vindt er in CODA een bijeenkomst plaats met toespraken alvorens deze dag wordt afgesloten.

Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om mee te lopen (graag kleur wit) dan wel aanwezig te zijn bij de herdenkingsbijeenkomst. Voor meer informatie zie website www.erfgoedplatformapeldoorn.nl  en www.gelderlandherdenkt.nl 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn