• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Ernstige zorgen over toekomst van openbaar vervoer

APELDOORN - Johan Kruithof, voorzitter van reizigersbelangenvereniging ROCOV Gelderland, maakt zich ernstige zorgen over de toekomst van het openbaar vervoer(ov). "Voor de coronacrisis was ik blij dat ik voor mijn fiets een plekje vond in de fietsenstalling", zegt Kruithof bij het bus-en treinstation in Apeldoorn,

"Nu is de stalling half leeg. Enerzijds ben ik burger en geen viroloog. Dus als coronamaatregelen nodig zijn, zal ik dat niet aanvechten", zegt Kruithof. "Maar ik zie voortdurend lege bussen voorbij rijden en er rijden al een half jaar lang niet of nauwelijks buurtbussen meer. Ik maak me ernstig zorgen over de toekomst van het openbaar vervoer en vraag me af of we dit ov-stelsel op de lange termijn kunnen handhaven."

Tekst gaat verder na de video:

Kruithof legt uit waarom. "Voor een deel betalen u en ik via de belasting mee aan het openbaar vervoer. Maar een belangrijk deel van de inkomsten moet komen van de betalende reizigers. Wanneer die reizigers er niet zijn, dan zijn er blijvend grote tekorten. Want ik maak mij zorgen of de reizigers weer in dezelfde grote aantallen terugkomen. Ik vrees dat daardoor lijnen opgeheven gaan worden, dus minder dat er ook minder bussen en treinen gaan rijden".

Tekst gaat verder na de foto:

Afbeelding

'Een jaar geleden reden er nog overvolle treinen'

Kruithof hoopt dat er op hoog niveau wordt nagedacht over de toekomst van het ov. "Het is bijna niet meer voor te stellen dat nog geen jaar geleden de NS te kampen had met overvolle treinen. Al met al maak ik me ernstige zorgen voor de lange termijn. De overheid, zoals de provincie, moet gaan nadenken over de tijd na de coronacrisis, over een slimme manier om het openbaar vervoer goed in stand te houden."

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Kwestie van Ondernemen
16:00 tot 18:00
Op Verzoek Uit
16:00 tot 17:00