RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Ravage na plofkraak in Apeldoorn, nog geen spoor van daders

APELDOORN - Een plofkraak heeft donderdag in alle vroegte grote schade aangericht bij een geldautomaat in Apeldoorn. De omgeving van de Deventerstraat en Regentesselaan is ruim afgezet.

De plofkraak vond rond 4.45 uur plaats bij een pinautomaat van SNS Bank. Er zijn volgens de politie geen gewonden gevallen, maar de ravage is enorm. Een deel van de voorgevel en het afdak van het kantoorgebouw is weggeblazen.

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

Het is nog onduidelijk of er iets is buitgemaakt. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd opgeroepen, maar inmiddels is er geen sprake meer van explosiegevaar.

Hevige klap

Volgens een woordvoerder van de politie is er zeker één explosie geweest, die een gevaar opleverde voor de omgeving. Aan de overkant van het notariskantoor waar de geldautomaat in gevestigd was, zijn meerdere ruiten gesneuveld. 'De klap is zo hevig geweest, ik durf wel te stellen dat als iemand daar langs was gefietst, we echt iemand met ernstig letsel hadden. Misschien wel een overledene', stelt de zegsman.

De tekst gaat verder onder de foto.

Afbeelding
Foto: Rens Hulman/News United

Er is nog 'geen enkel zicht' op de daders, stelt hij. De politie doet onderzoek en roept mensen op die iets verdachts hebben gezien of camerabeelden hebben van de omgeving contact op te nemen.

Geldautomaten 's nachts dicht

In Ede vond begin december nog een plofkraak plaats op een geldautomaat. Vorige week besloten de banken alle geldautomaten 's nachts uit te zetten om het criminelen lastiger te maken.

Een woordvoerder van SNS Bank bevestigt dat de bewuste pinautomaat in Apeldoorn was afgesloten. 

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn