RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Enorme ravage na plofkraak bij stationsgebouw

APELDOORN - Een plofkraak heeft in de nacht van zondag op maandag een grote ravage veroorzaakt bij het station van Apeldoorn. Er zit een groot gat in het monumentale stationsgebouw en brokstukken liggen verspreid over zo'n 100 meter.

De plofkraak was rond 02.30 uur aan het Stationsplein. Getuigen hoorden binnen een kort tijdsbestek twee harde knallen, meldt een correspondent. Ook zouden ze drie mensen hebben zien vluchten.

EOD opgeroepen

Na de klap kwam de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse vanwege mogelijk explosiegevaar. Ook vloog er even een politiehelikopter boven de stad. Inmiddels doen de recherche en forensische opsporing onderzoek bij het station.

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

Het stationsgebouw is door de klap flink beschadigd. Dat geldt ook voor enkele informatieborden van de NS. Een deel van het station en het naastgelegen plein blijven voorlopig afgesloten.

Afbeelding
De schade na de plofkraak. Foto: Luciano de Graaf

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn