• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Energie om te delen

De gemeente Apeldoorn daagt inwoners uit om hun eigen -virtuele- energiecentrale te ontwerpen. Op 16 oktober start het traject met een eerste bijeenkomst. De winnaar krijgt € 5.000,-  om het ontwerp verder uit te diepen.

Door stroom in je eigen buurt/gemeenschap te houden wordt energie goedkoper. Ook wordt jouw buurt minder afhankelijk van grote energiebedrijven en de stroom is duurzamer en socialer.

Een goed voorbeeld is de wijk Lombok in Utrecht. Hier zijn elektrische deelauto’s gebruikt voor de opslag van stroom voor de wijk. De auto’s laden op door de enorme hoeveelheid zonnepanelen in de wijk. Bewoners kunnen zich aanmelden en de auto’s lenen. Het initiatief biedt zelfs zijn eigen internet aan. Dichter bij huis bouwt men in Loenen ook al aan een virtuele energiecentrale.

Groene energie is al een hele tijd een ‘hot topic’ over de hele wereld. Wetenschappers vragen om een energietransitie en Apeldoorn wil hier graag aan meedoen. Daarom vraagt de gemeente aan haar bewoners om ideeën aan te leveren om jouw straat, wijk, bedrijf, school, vereniging, winkel of VVE te voorzien van groene stroom.

Wedstrijd

Groepen van minimaal twee personen kunnen deelnemen aan deze wedstrijd. Jij kan je aanmelden voor de startbijeenkomst via www.energiekapeldoorn.nl/energiewedstrijd Deze bijeenkomst start om 19:30 in het ACEC gebouw. Jij krijgt dan uitleg over het maken van een virtuele energiecentrale en hoort aan welke voorwaarden het moet voldoen. 

Ontwerp

Het ontwerp moet voor 14 februari 2020 ingeleverd worden. Het beste ontwerp krijgt €5000,- en dat team gaat met de gemeente in gesprek over hoe het ontwerp gerealiseerd kan worden. Dus wil jij jouw wijk groener maken en besparen op jouw energierekening. Meld je dan aan! 

Muziek tips van de redactie: Crowded house – Weather wtih you / Armin van Buuren feat. Josh Cumbee – Sunny days

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl. Je kunt ons ook een WhatsApp bericht sturen op 055-5335166.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00