RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Elf coronabesmettingen in wooncentrum ouderen Ugchelen

UGCHELEN - Wooncentrum De Sprengenhof in Ugchelen is voor 48 ouderen zeker tien dagen op slot gegaan voor bezoek, na besmetting van zeven bewoners en vier medewerkers. Dat bevestigt woordvoerder Rachel van der Werf vrijdagavond.

De besmette bewoners zijn overgebracht naar afdeling De Crocus van De Heemhof in Apeldoorn, waar zij in isolatie zijn gegaan. De vier medewerkers zitten in thuisisolatie. De andere 41 bewoners en andere medewerkers zitten in spanning in afwachting van hun test.

Testen, testen, testen 

"We hebben 85 medewerkers, die op de locatie werken, die van 'binnen naar buiten' en 'in schillen' worden getest. De mensen die contact hebben gehad met besmette personen worden als eerste getest en van daaruit zo nodig ook weer andere medewerkers.", legt Van der Werf uit.

Onder de 85 medewerkers zijn bijvoorbeeld ook nog veel mensen die bijvoorbeeld een of twee dagen per twee weken werken, en bijvoorbeeld niet de afgelopen twee weken."

Buiten de deur houden

De uitbraak is een domper voor het wooncentrum van Atlant en de bewoners. "Ja, helaas hebben we het niet niet buiten de deur weten te houden", aldus Van der Werf.

Of de bezoekersstop na tien dagen weer opgeheven kan worden hangt mede af van de uitkomst van de testen die nog worden gedaan.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn