RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Graffiti teistert de stad; wie is toch El Poncho?

APELDOORN - Wie is toch die mysterieuze 'El Poncho'? Zijn graffiti lijkt steeds vaker op te duiken in het Apeldoornse straatbeeld. Al enige tijd teistert hij (of zij?) Apeldoorn en omgeving. Sinds kort is de vandaal weer terug onder de tag 'El Poncho Again'.

Als je zo eens door het centrum van Apeldoorn loopt, stuit je al gauw op het werk van El Poncho. Niet alleen afgelegen steegjes bekladt hij, ook midden in het centrum staan de handtekeningen van de inmiddels beruchte graffiti-‘artiest’.

Centrum doelwit

Wat vooral opvalt is dat deze anonieme dader het heeft gemunt op het centrum van Apeldoorn. Vanaf de straat bij de parkeerplaats aan de Beekstraat tot aan de Brinklaan aan de andere kant van het centrum staan talloze tags, waaronder de nieuwste tag El Poncho Again.

Zelfs eigendommen zijn niet veilig. Het Aziatische eettentje dat langs de Brinklaan staat, was ook slachtoffer van de tag. De eigenaar is niet blij met de vernieling. Hij vertelt dat deze tag al een half jaar op de zijkant van zijn snackrestaurantje staat en het niet makkelijk is de graffiti weg te halen.

De tag op het gebouw van New Asia in de Brinklaan

El Poncho zit dan wel veel in het centrum van Apeldoorn, toch maakt hij weleens uitschieters naar andere delen van de stad. Zoals bij winkelcentrum Eglantier, waar druk wordt gewerkt aan de verbouwing van De Drie Rankenkerk. De keet van de bouwvakkers aldaar was niet veilig voor El Poncho’s handtekening.

De gemeente erkent het probleem van de vele tags in de stad. Mocht een handtekening op een gemeentegebouw worden gezet, dat wordt deze verwijderd. Dat laat een woordvoerder weten aan RTV Apeldoorn. Particulieren kunnen het beste aangifte doen bij de politie.

 

Tag in het centrum van Apeldoorn.

Via Facebook lieten meerdere mensen ons weten niet zo blij te zijn met de rondzwervende graffitispuiter. Wij zijn erg benieuwd naar de achterliggende reden van deze tags. Ben jij of ken jij ‘El Poncho’? Laat het ons weten! Uiteraard kan dit (en blijft dit) anoniem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn