RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Eindelijk geld voor buurthuis Robbedoes na bezoek undercover burgemeester

APELDOORN - Buurthuis Robbedoes in het Staatsliedenkwartier krijgt 15.000 euro voor een opknapbeurt. Burgemeester John Berends bezocht onlangs undercover het buurthuis. Na zijn bezoek zegde hij het geldbedrag toe.

Vermomd en onder de naam Peter de Jonge ging burgemeester Berends op pad voor het SBS6-programma Burgemeester Undercover. Bij buurthuis Robbedoes aan de Talmastraat bleek dat het gebouw wel toe is aan een opknapbeurt. Nadat de burgemeester van zijn vermomming ontdaan was, zegde hij 15.000 euro toe voor verbetering van het buurthuis.

Spannend

 “Het was een heel leuk gesprek, heel spannend”, blikt bestuurslid Gonny van der Werff terug. “Er stonden opeens mensen voor het hek. Een van hen zei: “Hallo, jij moet Gonny zijn. Ik dacht wat een rare kerel is dat. Foei, foei, foei.”

Onherkenbaar was hij; burgemeester Berends ging verkleed en droeg een paardenstaart en een houthakkersshirt. Een dag na zijn bezoek stond de cameraploeg voor de deur en mocht Van der Werff op bezoek komen op het gemeentehuis. Toen werd duidelijk wat nou de bedoeling was van dat vreemde gesprek een dag eerder. En kreeg Van der Werff het heugelijk nieuws te horen.

Grote verbouwing

Het gebouw van Robbedoes is al 47 jaar oud, legt de bestuurder uit. Het wordt, als er geld is, steeds een beetje gerepareerd en gerenoveerd. Dat gebeurt met geld uit donaties. Maar nu kan in één keer voor 15.000 euro worden opgeknapt.

 Van der Werff: “Wij krijgen dat geld niet zelf op onze bankrekening, de gemeente gaat het opknappen. Misschien een nieuw dak, of een interieurverandering.”

Beloftes

Inmiddels is iemand langs geweest om het gebouw te keuren en is een gesprek gevoerd met Stimenz, een Apeldoornse organisatie die zich inzet voor ouderen en mensen met problemen. 

Behalve geld voor buurthuis Robbedoes heeft de burgemeester toegezegd ook te kijken naar de inzet van flexibele camera’s bij winkelcentrum Kayershof om overlast tegen te gaan. Tevens kan buurtcoöperatie Apeldoorn Zuid op financiële ondersteuning vanuit de gemeente rekenen. 

 

 

 

 

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn