• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Eerste tien militairen schieten te hulp in zorghotel

APELDOORN - De eerste tien militairen worden vanaf vandaag ingezet in een zorghotel in Apeldoorn. Ze moeten daar de druk op de zorg verlichten, laat minister Ank Bijleveld van Defensie weten.

De militairen zijn afkomstig van de Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen. Ze dienen als extra 'handen aan het bed', meldt het ministerie.

Drie weken lang

Ze worden ingewerkt door het personeel van zorghotel Chrysant op locatie Casa Bonita, dat onderdeel is van Zorggroep Apeldoorn. Daar liggen coronapatiënten die thuis niet de nodige zorg kunnen ontvangen. De militairen zijn in principe tot en met 19 januari inzetbaar.

"De situatie is nijpend en verdrietig, maar het is heel prettig dat defensie hulp biedt", reageert voorzitter Ton Heerts van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. "Dit levert op korte termijn de verlichting die heel hard nodig is."

Defensie stelt ongeveer honderd medisch geschoolde militairen beschikbaar om zorginstellingen te ondersteunen. Dinsdag werden ook verzoeken uit de regio's Twente en Groningen beoordeeld. Inmiddels is bekend dat er ook zeventien militairen naar een Gronings verpleeghuis gaan om het personeel daar te ontlasten.

Zie ook:

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn