RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Eerste schop in de grond voor aanleg glasvezel in Apeldoorn

APELDOORN – Vandaag heeft wethouder Wim Willems het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de wijk Anklaar door zelf de eerste meters te graven. Hiermee zijn de graafwerkzaamheden officieel gestart.

Vanaf nu legt KPN NetwerkNL in de wijk Anklaar het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. “Met glasvezel zijn er in Apeldoorn weer meer mogelijkheden op het gebied van internet nu en in de toekomst. Dat is mooi, voor ondernemers, voor het onderwijs en voor mensen thuis.

De aanleg van het glasvezelnetwerk past goed binnen de gemeentelijke ambities om Smart City te zijn. Onder deze noemer werkt de gemeente aan oplossingen om onder meer de leefbaarheid en economische concurrentiekracht te verbeteren. Ook voor de uitrol van het 5G-netwerk en de verwerking van deze datastromen is de aanleg van glasvezel noodzakelijk”, aldus wethouder Wim Willems.

Inwoners worden geïnformeerd.
Zodra de werkzaamheden in een straat starten, informeert KPN de inwoners enkele dagen van te voren. De graafwerkzaamheden duren in principe niet langer dan drie dagen.

Meer informatie.
Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel terecht in het glasvezelinformatiepunt naast de Kruidvat bij het tijdelijk winkelcentrum Anklaar. Kijk voor alle glasvezelinformatiepunten, openingstijden en meer informatie op www.kpnnetwerk.nl.

Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden na negen weken afgerond.

RTV Apeldoorn besteedt in haar woensdagavond TV-uitzending aandacht aan dit onderwerp.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn