RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Eerste Gelders Regenboog Stembusakkoord gesloten

Het eerste Gelders Regenboogdebat werd afgelopen vrijdag in Ede gehouden. In totaal gingen 13 politieke partijen met elkaar het debat aan over het verbeteren van de positie van LHBTI+ (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en intersekse) personen in Gelderland, waar Apeldoorn ook onder valt. Tien partijen hebben daarna hun handtekening onder het Gelders Regenboog Stembusakkoord gezet.

 

De politici gaven hun kijk op de veiligheid en het bevorderen van meer diversiteit en inclusie op het gebied van LHBTI+ in Gelderland. Er werd gedebatteerd aan de hand van vier stellingen. Als slotakkoord werd er voor het eerst een Gelders Regenboog Stembusakkoord gesloten.

 

In dit akkoord gaan de politieke partijen aan de slag met hun inzet voor de LHBTI+ gemeenschap. Zo moet er wat hen betreft een Regenboogfonds worden ingesteld en komt er duidelijk aandacht voor LHBTI+ in het provinciale cultuur- en mediabeleid.

 

Het akkoord is ondertekend door 50Plus, BBB, CDA, D66, GroenLinks, Lokale Partijen Gelderland, PvdA, Partij voor de Dieren, SP en Volt.  De VVD en BVNL hadden wel meegedaan maar besloten om niet te ondertekenen. Ook de ChristenUnie heeft niet getekend, maar die kwam wel met een eigen manifest over diversiteit en inclusie.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn