RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

'Een aap met een bijzonder verhaal', Zuani (29) overleden

APELDOORN - Ooit werd ze gered uit handen van stropers en via vele omwegen belandde ze in Apenheul: Zuani. De aap is op 29-jarige leeftijd overleden na een noodzakelijke operatie.

Het ging al een tijd niet goed met Zuani. Begin oktober begonnen de gezondheidsproblemen. Onder narcose werd tijdens een onderzoek een cyste ter grootte van een voetbal ontdekt bij de aap. Deze moest direct verwijderd worden. Die complexe operatie duurde in totaal vier uur.

Uit het wild

Hoewel Zuani goed bijkwam, ging haar gezondheid na de operatie toch verder achteruit. Uiteindelijk is de aap op maandag overleden.

Zuani is een aap met een bijzonder verhaal. De meeste dieren in de Apenheul worden in het dierenpark geboren, maar Zuani komt uit het wild. Ze werd ooit gevangen genomen door illegale stropers en belandde via veel omwegen in Apeldoorn.

Zoontje Makasi (10)

Zuani laat zoontje Makasi (10) achter in de Apenheul. Hoewel mannetjes normaal gesproken hun hele leven bij hun moeder blijven, verwacht het dierenpark dat Makasi zichzelf uiteindelijk zal redden in de groep.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn