• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Duurzaamheidsproject op het Sprengeloo

APELDOORN - Op 10 oktober vindt er een duurzaamheidsproject plaats op Sprengeloo, school voor VMBO en MAVO extra in samenwerking met GIGANT en CODA. Dit project wordt financieel ondersteunt door Europese subsidie en Wilde Ganzen.

Zo’n 200 leerlingen van klas 2 ontvangen informatie en filmbeelden en maken zelf stop motionfilms en verwerken plastic tot nieuwe kunstvormen.

Deze bewustwording wordt versterkt door het delen van de filmpjes van de leerlingen, zodat er een groot bereik is van mensen. Het project vindt plaats tussen 08:10 - 14:00 uur.

Van plastic afval naar duurzame grondstof
Om te bewijzen dat plastic een duurzaam materiaal is maakt CODA FabLab met verschillende machines van plastic afval een nieuw en fantastisch eindproduct!
Nadat plastic schoon en droog is gemaakt kan het worden ‘geshred’ tot een nieuwe grondstof. Hierbij wordt het plastic zo klein gemaakt dat het geschikt is om verder te verwerken.

Nabewerking
Als het nieuwe product uit de mal komt kan het worden bewerkt, afhankelijk van de soort plastic kan het bijvoorbeeld worden geschuurd, gepolijst of gefreesd.

RTV Apeldoorn is voornemens in de donderdagavond TV-uitzending aandacht aan dit onderwerp te besteden.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn