RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Draisma Dynamo wint voor derde keer op rij landskampioenschap

De volleyballers van Draisma Dynamo. hebben voor de derde achtereenvolgende keer het landskampioenschap gewonnen. In een eenzijdige play-offserie tegen Active Living Orion uit Doetinchem wist de Apeldoornse ploeg ook de derde wedstrijd te winnen.

Hoewel Active Living Orion de A-poule als winnaar afsloot en drie van de vier duels met Draisma Dynamo in het seizoen won, bleken die statistieken niets waard in de play-offs. Draisma Dynamo won de eerste wedstrijd in Doetinchem met 3-0, daarna thuis met dezelfde cijfers en stond de ploeg vandaag in het derde gewonnen duel slechts één set (26-24) af. In de eerste, derde en vierde set was het verschil overduidelijk in het voordeel van de Apeldoornse ploeg (21-25, 15-25 en 16-25).

Vroeg in het seizoen raakte Dynamo Tijmen Laane kwijt met een zware blessure en in de verloren bekerfinale begin april tegen Samen Lycurgus scheurde Ramon Martinez Gion een achillespees af. Dit waren de ervaren spelers van het team dit seizoen. Ondanks hun afwezigheid bleven ze het team ondersteunen met tips, die de jonge ploeg in het veld goed uitvoerde. Het voelde daardoor alsof ze nog steeds voor honderd procent bij het team zaten, aldus aanvoerder Joris Berkhout.

Coach Redbad Strikwerda was trots op zijn jonge team en noemde dit de meest bijzondere landstitel van allemaal, omdat het team vanaf het begin met vijf nieuwe basisspelers moest worden gebouwd. Met deze overwinning is het de vijftiende landstitel in totaal voor Draisma Dynamo, waarmee de club recordhouder is in het Nederlands clubvolleybal. De eerste werd, ook op 30 april, gewonnen in 1991.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn