• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Donkere wolken pakken zich straks samen boven Apeldoorn

APELDOORN - Financieel is de toekomst van de gemeente Apeldoorn geheel onduidelijk. Dat schetste wethouder Financiën Detvev Cziesso donderdagavond. De komende twee jaar is het allemaal wel te overzien, maar welke doembeelden dienen zich daarna aan?

Door: Bastiaan van Blokland

Raadsleden gingen over de meerjarenbegroting in gesprek. Volgende week wordt daarover beslist. Erg spannend zal dat niet worden, want de coalitie is positief over de begroting. Het is afwachten met welke moties en amendementen de diverse partijen nog komen en hoe daarop gereageerd wordt.

Marktpleinzx

Er wordt straks geïnvesteerd in de binnenstad: die wordt groener, waarschijnlijk met een stadspark. En ja, ook van dat Marktplein met die markthal wordt dan eindelijk werk gemaakt. Het is slechts een greep uit de dikke begroting die voorligt.

Lees ook: Financieel uit de hand gelopen 'Plein van de Stad' Apeldoorn uitgesteld naar 2020

Corona niet erg van belang

Wethouder Cziesso leidt de avond in: "Het zijn rare tijden, ook financieel". Hij schetst een doembeeld. Dit jaar zal Apeldoorn desalniettemin financieel positief afsluiten, dat weet hij zeker. Hoe kan dat?

Corona gooit nu amper roet in het eten. Dat komt door de vele bijdragen van het Rijk. Tot zover 2020, en ook 2021 en 2022 zijn te overzien.

Grote tekorten, veel onduidelijkheid

Maar dan? Dan weet de wethouder eigenlijk niet welke richting de gemeente op moet. "De onzekerheid over de toekomst is groot, ook zonder corona. Voor 2023 en 2024 worden grote tekorten geschetst."

Hij vindt het dan ook onverstandig beslissingen te nemen over ingrijpende plannen en bezuinigingen op basis van onduidelijke cijfers. "Eerst weten waar je staat, dan pas bepalen welke richting je opgaat", is zijn devies. Dat betekent dat er niet veel grote, financieel ingrijpende plannen op de rol staan.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00