RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Donkere wolken boven Kofferbakverkoop

Het was weer even wennen. De hitte zou verdreven worden door regen en onweersbuien en daar hadden sommige verkopers geen zin in of was het omdat de bouwvak begonnen is? Er waren in ieder geval aan de waterkant een aantal lege plekken tijdens de Kofferbakverkoop vandaag (zaterdag 28 juli). Maar verder was het als vanouds, zoals al 15 jaar lang… Gezellig druk en weer veel te zien. De dames met aandacht voor de kleding en de heren voor de techniek. Oma had aandacht voor de kleine en pa en ma gingen in onderhandeling met de verkoper.

Wat mij telkens opvalt is de gezelligheid onder en met de verkopers, vriendelijkheid ontmoet vriendelijkheid. Niet altijd, want geef het soms maar te doen; de hele dag staan, en het gedrag van een aantal azijndrinkers over je heen krijgen. ,,Dit maantje voor de kinderkamer kost 1,50, mevrouw”…. ,,Ja maar er zit een vlekje op.” ,,Dan haal ik dat er even vanaf, mevrouw.” ,,Nee, laat maar, te duur.” En dan uit de handen laten vallen. Respectloos.

Maar dat zijn er gelukkig maar een paar en zolang je die niet onder je huid laat kruipen, is zo’n dag er een van contacten en lachen. Bijna iedereen vindt het leuk om over zijn aan- of verkopen te praten of dit nu planten, geschilderde poppen of de kruisbeeldenverzameling van een vriend is. Kerststallen, Sinterklaas, Carnaval.. voor alle feestdagen konden er inkopen worden gedaan.  Om de regen werd gelachen, kwestie van even afdekken, schuilen en weer doorgaan.  Goed voor het stof was het meest gehoorde commentaar. Even het thuisfront bellen over het resultaat van de ‘oogst’ en hoe laat ze waar opgepikt wil worden. Ook weer handig, zo’n mobieltje.

Donkere wolken

Het was alweer de 5kofferbakverkoop van dit jaar op deze locatie. Maar zoals gebruikelijk zijn er protesten, natuurlijk zal er wat overlast zijn. Maar die 9 á 10 keer per jaar dat het georganiseerd wordt voor het goede doel, is blijkbaar teveel voor een aantal bewoners van de achterliggende straten. Jammer, want ondanks het telkens weer zoeken en vinden van oplossing zijn die paar even creatief in het vinden van nieuwe ergernissen. Vandaar dat de organisatie de handdoek in de ring heeft gegooid en op zoek is naar een andere locatie, vertelde organisator Ben van der Velden tijdens een interview met RTV Apeldoorn, die vandaag live op locatie waren tijdens het evenement. ,,Het heeft te maken met de buurt die ons eigenlijk wegpest. Het zijn er maar een paar die ons het leven zuur maken. De gemeente neemt klachten serieus en positieve reacties niet; terwijl 90% van de mensen het ontzettend jammer vindt dat weggaan. Helaas zijn er dus een aantal die elk jaar wel weer klachten weten te vinden en naar de gemeente stappen. Daardoor moeten we elk jaar weer oplossingen zoeken en dat kost ons zoveel energie, tijd en mankracht, dat wij gewoon niet meer kunnen. Het is een hobby van ons dit, we doen het heel graag, we hebben dat geld nodig om onze hulptransporten te betalen, maar dat schijnen de mensen hier achter niet door te hebben. Die worden in hun woongenot aangetast, die ruiken patat en oliebollen en kunnen volgens hen niet meer in de achtertuin zitten. Dit is geen evenemententerrein, vinden ze, dus moet de Kofferbakverkoop weg.”

Nog elke zaterdag tot en met 25 augustus: de Kofferbakverkoop langs het Kanaal.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn