RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Dolle achtervolging met hoge snelheid eindigt met beet van politiehond

APELDOORN - De politie heeft dinsdagavond in Apeldoorn een 29-jarige man aangehouden na een achtervolging per auto. Bij de oprit van de A1 slaagden agenten erin de man klem te rijden en te overmeesteren, nadat hij zich aanvankelijk hevig verzette.

Eerder op de avond was de man bij een fastfoodketen op het Rietveld in Apeldoorn. Hij zou daar een conflict hebben gehad met een andere man. De politie kwam ter plaatse om te bemiddelen. Volgens een fotocorrespondent ging een van de mannen er vervolgens vandoor. De politie startte daarop de achtervolging.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Tijdens zijn vlucht racete de man, zelf ook afkomstig uit Apeldoorn, met snelheden tot 170 kilometer per uur in zijn zilvergrijze auto door de bebouwde kom. Op de Zutphensestraat gooide hij iets uit de auto, mogelijk ging het om drugs.

Bij de oprit van de A1 kwam de achtervolging ten einde en lukte het agenten om de man met twee auto's klem te rijden. De verdachte verzette zich bij de aanhouding echter zo hevig, dat er een politiehond aan te pas moest komen. Het dier beet de verdachte in het been, waarna de man kon worden aangehouden.

Meerdere politieauto's raakten beschadigd, net als de auto van de aangehouden man. De Zutphensestraat was tussen de op- en afrit van de A1 en de Ecofactorij lange tijd volledig afgesloten vanwege het onderzoek.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn