• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Dode bij uitslaande brand in stacaravan: 'Het is gewoon afschuwelijk'

LIEREN - Bij de brand in een stacaravan in Lieren (gemeente Apeldoorn) is in de nacht van maandag op dinsdag een dode gevallen. Dat meldt de politie. Onderzoek moet uitwijzen of het om de bewoonster gaat.

De uitslaande brand woedde op een camping aan de Vinkenkamp. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen, waarna het lichaam werd aangetroffen.

Bekijk de beelden van de brand. De tekst gaat eronder verder.

Wakker van sirenes

Een van de campinggasten werd wakker van de sirenes. "Ik dacht eerst dat het om een ambulance ging. Omdat ik die steeds dichterbij hoorde komen, ging ik toch gauw even uit bed", vertelt ze.

Al snel zag ze grote vlammen slaan uit de stacaravan bij haar om de hoek. De ambulance bleek brandweer, die het vuur probeerde te blussen. "Ik heb snel mijn jas aangetrokken, mijn hondje gepakt en ben naar buiten gegaan. Toen zag ik dat het echt een enorme fik was."

De stacaravan brandde volledig af. "Ik heb vanmorgen nog snel even een blik geworpen, maar er is echt niets meer van over", zegt de vrouw. "Het is gewoon afschuwelijk."

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Honden gered

Tijdens de brand werden twee honden opgevangen die vermoedelijk van de bewoonster zijn. De honden maken het goed, maar gaan voor controle naar een dierenarts.

De afdeling forensisch opsporing van de politie en Team Brandonderzoek (TBO) proberen de oorzaak van de brand te achterhalen. Inmiddels is duidelijk dat er geen sprake is van een misdrijf.

Het onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer loopt nog.

Zie ook: Brand verwoest stacaravan in Lieren, honden in veiligheid gebracht

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn