RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

DNIJ streeft naar heropening van de kunstijsbaan

Naast het Omnisport centrum ligt al jaren de gecombineerde ijs- en skeelerbaan van de ijsbaanvereniging DNIJ (De Nieuwe IJsbaan). De voorzieningen voor een kunstijsbaan zijn al aanwezig sinds de baan 2010 in gebruik is genomen. „Onder de skeelerbaan ligt een koelsysteem waarmee we kunstijs kunnen maken. Dat is een aantal jaren gedaan onder supervisie van beheerder Libéma. Dat bleek allemaal te kostbaar.”, zegt voorzitter Henk Veneman. De exploitant Libéma trok zich terug en sindsdien moet Apeldoorn het zonder kunstijsbaan stellen.

Er worden nu plannen ontwikkeld, om niet dit seizoen,  maar in seizoen 2019-2020 de kunstijsbaan voor een periode van zo’n zes weken open te hebben voor publiek. De voorzitter van de vereniging, Henk Veneman ontvouwt hiervoor de plannen: „Er ligt hier al heel veel moois, dat blijft maar een beetje ongebruikt liggen en dat is ons een doorn in het oog. Het idee om hier weer kunstijs te gaan maken voor een stad als Apeldoorn met 160.000 inwoners moet kunnen. En het moet rendabel zijn met de entreeprijzen en sponsoren. Om de zaak weer draaiende te krijgen gaan we het bedrijfsleven benaderen om te zien of we die 50/60 duizend euro uit ons bedrijfsplan op tafel kunnen krijgen om een doorstart te maken. En als het eenmaal loopt en de mensen willen schaatsen, dan zal je van de entreetarieven of de abonnementen moeten hebben, zeker als je dat jaarlijks kunstijs kunt garanderen, dan moet dat lukken.”

Daarmee is zeker nog niet alles gezegd, naast het hebben van de kunstijsbaan wordt er nog nagedacht over allerhande nevenactiviteiten zegt Veneman: „We denken aan een Winter Wonderland er omheen waar anderen hun eigen bedrijf kunnen promoten. Ik denk aan een skischool of een oliebollenkraam. Gewoon gezellig wintersportplezier.”

Langzamerhand beginnen de plannen vastere vorm aan te nemen. „Als we in de krant lezen dat de directeur van Media Markt ook een idee had voor een Winter Wonderland in Apeldoorn, dan staan we de volgende dag bij hem op de stoep om te kijken wat we samen kunnen.”, illustreert Veneman. De plannen moeten nog verder worden uitgewerkt en geconcretiseerd. „Ik denk dat we voor het hele traject van benaderen van bedrijven en het uitwerken van een bedrijfsplan nog wel enige tijd nodig hebben. We denken dan aan het volgende winterseizoen en we hopen erop dat we dit winterseizoen zo is dat er hier nog een natuurijsbaan kan komen. In het verleden waren er hier ’s middags duizenden mensen op de baan.”

De ijsvereniging DNIJ (De Nieuwe IJsbaan) heeft een rijke historie, opgericht in 1926. Na vele omzwervingen door Apeldoorn uiteindelijk in 2010 op deze plek neergestreken. Met ruim 200 leden, waarvan een kleine 100 actieve schaatsers, is het een bloeiende vereniging. Op de website is alle informatie terug te vinden.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn