RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Dennis Licht nieuwe coach Richard Douma

Douma en Licht kennen elkaar al jaren en zijn ook samen op trainingskamp geweest. Mede hierdoor was de weg naar Licht voor Douma snel gevonden. “Ik ben een gevoelsmens en mijn coach moet me goed kennen om het beste uit me te kunnen halen. Dennis weet hoe ik ben en wat ik nodig heb in mijn training. Hij is een empathisch persoon, die meedenkt en zegt wat hij denkt. Voor mij is dit dus een perfecte match.”

Een persoonlijkere aanpak

Licht zal met Douma gerichter trainen, met ondersteuning van hartslag-, lactaat- en vermogensmeting. ,,Richard deed veel op gevoel, maar we gaan dat gevoel wat extra ondersteunen met een ‘meten is weten’-instelling”, legt Licht uit. ,,Uiteindelijk blijft het wel gewoon het ene been voor het andere zetten en is het de holistische aanpak die doorslaggevend kan zijn. Dit is denk ik een persoonlijkere en verfrissende aanpak voor Richard. Hij is een loper die houdt van het spelletje. In een wedstrijd kan hij echt genieten als hij in vorm is, zonder te veel met tijd bezig te zijn. Het is voor Richard juist de uitdaging om in de trainingen te zorgen voor rust, zodat hij het spelletje ook echt kán spelen. Door vaker op hartslag te trainen en gestructureerd lactaat te meten, worden Richards trainingen gevarieerder en denk ik dat hij een veel bredere aerobe basis krijgt.”

 

Kopenhagen en Valencia

Douma richt zich in de tweede helft van dit jaar op de halve marathon van Kopenhagen op 15 september en op de marathon van Valencia op 1 december, waar hij zijn pr hoopt aan te scherpen. Licht kijkt uit naar deze eerste wedstrijden. ,,Ik ben natuurlijk nieuwsgierig hoe Richard tijdens deze lopen zal presteren. Ik ben in ieder geval blij dat ik bij kan dragen aan zijn ambities.”

Trainer bij Loopexpertise Centrum

Douma gaat niet alleen onder Licht trainen, maar zal ook als trainer aan de slag gaan bij het Loop Expertisecentrum in Apeldoorn, waarvan Licht sinds juni 2024 volledig eigenaar van is.

Bij het Loop Expertisecentrum zal Douma zich bezighouden met personal training. ,,Dat brengt niet alleen mijn expertise naar een hoger niveau, maar stelt me ook in staat mijn passie voor het hardlopen in te zetten om anderen in beweging te krijgen.” ,,Richard past heel goed bij ons team”, vult Licht aan. ,,Als topsporter heeft hij jarenlange expertise en kan hij onze klanten uitstekend begeleiden en motiveren. Het is voor mij niet alleen een eer dat hij mij als coach zijn vertrouwen schenkt, maar ook dat hij onze klanten naar een hoger niveau gaat tillen.”

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn