• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Dennis Licht krijgt er in coronatijd veel hardlopers bij

APELDOORN - Veel branches likken hun wonden na de nieuwe coronamaatregelen. Maar Dennis Licht niet. Het bedrijf van de oud-topsporter uit Apeldoorn is juist gegroeid in coronatijd.

Het retro trainingspak waarin Dennis zijn eerste hardloopwedstrijd liep, hangt ingelijst aan de muur van zijn kantoor in Apeldoorn. Vanuit daar helpt de oud-topsporter andere mensen met hardlopen. "Ik merk dat door de coronacrisis meer mensen gaan hardlopen. Mijn bedrijf is gegroeid."

500 dagen wennen

De cijfers zijn soms verbazingwekkend. Zo duurt het volgens Licht 500 dagen voordat je echt kunt zeggen dat je een hardloper bent. "Je lichaam moet daar heel lang aan wennen. Het is heel erg belastend voor je spieren. Hardlopen is niet voor niets na voetbal de meest blessuregevoelige sport."

Luister hier naar Dennis Licht. De tekst gaat eronder verder

Luisteren naar lichaam

Met zijn bedrijf wil de inwoner van Apeldoorn mensenlevens veranderen. "Omdat hardlopen zo mooi is. Maar je moet het wel goed aanpakken." Licht stelt trainingsprogramma's samen voor mensen die een marathon willen lopen. Maar hij begeleidt ook beginners.

"Mensen die net beginnen, adviseer ik altijd om ook krachttraining ernaast te doen. Vooral omdat het zo’n belastende sport is. Verder is het natuurlijk altijd verstandig om een coach in de arm te nemen en naar je eigen lichaam te luisteren."

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
Soiree op Zondag
21:00 tot 22:00