• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

DENK nieuwkomer tijdens gemeenteraadsverkiezingen

De gemeenteraadsverkiezingen komen er in maart weer aan en dus zijn de verschillende partijen alweer druk met de voorbereidingen. Ook een aantal nieuwe partijen binnen Apeldoorn. Maakte onlangs Volt al bekend ook in Apeldoorn één van de partijen te zijn waarop gestemd kan worden, is nu ook DENK aangesloten op de verkiezingslijst. Vanavond, donderdag 9 september, schoof jongerenraadslid én aspirant raadslid voor DENK, Kazim Cihan Biyik, aan bij In de Wandelgangen, hét politieke radioprogramma van RTV Apeldoorn. 

Biyik vertelde tijdens de live-uitzending vanuit het Stadhuis dat de partij in maart zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. ,,Ik was op zoek naar een partij die overeen kwam met mijn eigen standpunten'', legde hij uit. ,,Zoals het schuldenstelsel, de basisbeurs die is afgeschaft. Breng die basisbeurs terug.'' Daarnaast gaf hij aan graag dat hij graag een stem wil zijn voor de ongehoorden in de samenleving. ,,Ik denk dat DENK echt een partij is voor mensen die niet snel hun stem uitbrengen of die geen inspraak hebben in de politiek.''

De 18-jarige Apeldoorner hoopt dan ook wat meer diversiteit te brengen in de gemeenteraad die na de verkiezingen gevormd zal worden. ,,Door zoveel mogelijk diversiteit en zoveel mogelijk verschillende stemmen in de raad, kan je de beste keuzes maken.''

Het hele interview terugluisteren kan hier. Ga naar donderdagavond 21-22 uur. Het interview met de jonge politicus is te horen vanaf 16.27 min.

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn