• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Demonstratie tegen coronamaatregelen rustig verlopen

APELDOORN - Een demonstratie tegen de coronamaatregelen en kabinet Rutte maandagmiddag in Apeldoorn is rustig verlopen, zegt een gemeentewoordvoerder. Een groep van 350 tot 400 mensen kwam op het Zwitsal Terrein voor een aangekondigde demonstratie, daarna liep een afsplitsing van zo'n 200 mensen een onaangekondigde mars rondom het centrum.

De demonstratie van 14.00 uur tot 16.00 uur op het evenemententerrein werd georganiseerd door Nederland in Verzet. "Daarna zagen we dat er beweging ontstond en wilde een deel naar de binnenstad", aldus de woordvoerder van de gemeente.

Dat werd voorkomen en onder politiebegeleiding mocht wel een mars rondom het centrum worden gelopen om zo de demonstratie uit te laten doven.

Op beelden is te zien dat mensen zich niet aan de coronamaatregelen hielden. Toch mocht de mars doorgaan. "Het is zoeken naar de balans om het goed te laten verlopen en de houdbaarheid van de maatregelen", zegt de woordvoerder. Er is niemand aangehouden en boetes zijn niet uitgedeeld, laat de politie weten.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn