• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Deelstra wint halve marathon, Futselaar kan Spelen vergeten

FüRSTENFELD - Marathonloopster Andrea Deelstra uit Apeldoorn heeft de halve marathon van de S7 Marathon in Oostenrijk op haar naam geschreven. Ze kwam over de finish in 1 uur, 13 minuten en 12 seconden. Deelstra bereidt zich voor op de Olympische Spelen waar ze van start gaat op de marathon.

Deelstra verbeterde in Oostenrijk haar persoonlijke record op 21,1 kilometer met 25 seconden.

De kans dat Frank Futselaar in Japan zijn olympische missie op de marathon mag volbrengen, is nihil. In een laatste poging zijn gelopen limiettijd aan te scherpen, moest de Arnhemmer in Oostenrijk opgeven.

Snelweg

De wedstrijd vond plaats op een nieuw stuk snelweg tussen Wenen en Graz.

Ruth van der Meijden uit Groesbeek haalde op dat parcours de eindstreep niet, ze trachtte de marathonlimiet voor Tokyo te lopen. Daarin slaagden tot nu toe alleen Deelstra en de Noord-Hollandse Jill Holterman.

Zes Nederlandse mannen liepen tot nu toe de olympische marathonlimiet die op 2 uur, 11 minuten en 30 seconden staat, er is plaats voor drie lopers.

Nageeye zeker

Futselaar liep de exacte limiettijd en heeft vijf lopers voor zich. De kans dat hij met die prestatie wordt aangewezen voor de olympische marathon ligt niet voor de hand.

Recordhouder op de marathon Abdi Nageeye uit Nijmegen is als enige zeker van deelname bij de mannen. De twee andere lopers worden na 31 mei aangewezen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn