RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

VVD plaatst windmolens langs A1

APELDOORN - De VVD plaatst de windmolens nu in de zone langs de A1 aan de westkant van Apeldoorn/Ugchelen. In de ambitie voor het opwekken van veel schone energie in Apeldoorn speelt windenergie een grote rol. Vorig jaar bleek het aanwijzen van de locatie waar windmolens passen erg lastig. Net als ChristenUnie kijkt de VVD nu naar plekken met nauwelijks tot geen bebouwing: de natuur.

Tempo maken

Met het benoemen van een concrete plek wil de VVD aangeven dat er tempo nodig is. De zone langs de A1, aan de westkant van Apeldoorn/Ugchelen, is een heel goede mogelijkheid, volgens VVD-raadslid Roel van Swam. ,,We kunnen allerlei voorwaarden blijven stapelen, maar we hebben als gemeente echt een enorme uitdaging op dit gebied.’’

Zelf regie houden

Vorig jaar zag de VVD niets in windenergie op de Veluwe. Wij willen nu stappen zetten om zelf de regie te houden voordat de provincie of het Rijk Apeldoorn iets gaat opleggen. De provincie Gelderland is terughoudend. Windmolens kunnen alleen in natuurgebied komen als er geen alternatieve locaties meer voor handen zijn, zegt woordvoerder Marga Nijenhuis in een eerste reactie.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn