• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

De fietssleutel is verleden tijd, de fiets open je nu met de ov-chipkaart

APELDOORN - Geen gedoe meer met kwijtgeraakte fietssleutels. Vanaf nu kun je in Apeldoorn een ov-fiets openen met je ov-chipkaart. De Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft vanaf maandag 400 fietsen op het station staan met zo'n nieuw slot.

In 2019 begon de NS op station Apeldoorn ook met een test met het 'slimme slot'. Die test is goed bevallen, reizigers gaven het nieuwe snufje een 8. Het slot zorgt ervoor dat 'gehannes met sleuteltjes' wordt voorkomen en ook het ophalen en het inleveren van de leenfiets zou hierdoor sneller gaan. Het slot opent wanneer men de chipkaart er tegenaan houdt. Bij het inleveren wordt de huur automatisch beëindigd en kan er in een app gecontroleerd worden of de fiets goed is ingeleverd.

Elk jaar verliest de NS ongeveer 2000 fietssleutels omdat reizigers het sleuteltje uit gewoonte mee naar huis nemen.

Op het station in Apeldoorn staan de fietsen nu, aan het einde van het jaar moet 70 procent van alle ov-fietsen voorzien zijn van een elektrisch slot, zo meldt de NS.

Zie ook: 'Slim slot' op ov-fiets moet 'gehannes met sleuteltjes' voorkomen

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Luister Radio Apeldoorn