RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

De Apeldoornse Vierdaagse gaat van start

De 68ste editie van de Apeldoornse Vierdaagse vindt plaats van dinsdag 11 juli tot en met vrijdag 14 juli. Dit jaar kun je de verschillende afstanden lopen en die liggen tussen de 12 en 40 kilometer. Het wandelevenement wordt georganiseerd en uitgevoerd door vrijwilligers. Bij de rustpunten langs de route en op het start- finishterrein is er een onthaal met een muziekprogramma.

Laagdrempelig karakter

Met het laagdrempelige karakter spreekt de Apeldoornse Vierdaagse niet alleen de ‘doorgewinterde vierdaagse wandelaars’ aan. Het wandelevenement is naar eigen wens vorm te geven. Zo hoef je niet alle 4 de dagen te wandelen, maar kun je je ook opgeven voor losse dagen, korte en lange afstanden.

Dit is ook te zien aan de inschrijvingen: ,,Er zijn steeds meer deelnemers die ervoor kiezen om in die vier dagen verschillende afstanden te wandelen’’, vertelt Irma Woudenberg, bestuurslid van de Vierdaagse Apeldoorn. Het enthousiasme onder de deelnemers terug te zien in het aantal inschrijvingen voor deze editie, wat tien procent is dan het jaar ervoor. ,,Ook verwachten we nog last-minute inschrijvingen’’, meldt Hans Verbeek, die als bestuurslid van de stichting verantwoordelijk is voor de inschrijvingen.

Routes en bereikbaarheid

Het vertrek en de finish van alle routes zijn vanaf voetbalvereniging Victoria Boys. Er is ook genoeg parkeergelegenheid. Het terrein ligt aan de rand van het bos en maakt dat je zo de natuur in wandelt. Maar welke routes en welke omgeving kun je verwachten tijdens de Vierdaagse van Apeldoorn?

De eerste wandeldag wandelen de deelnemers richting Ugchelen en gaan alle routes door zeer bosrijk gebied, richting Beekbergen en Loenen. Met voor de langste afstand een rondje door de Loenermark.

De routes op de tweede dag staan in het teken van natuurpark Berg en Bos en het Paleispark van kroondomein Het Loo. Waarbij de langere afstanden ook nog naar Vaassen gaan.

Ook op de derde dag gaan de routes van alle afstanden richting Berg en Bos en verder naar Hoog Soeren, over onder meer de Asselse Heide. De langste afstanden komen ook door de zandverstuiving van Kootwijk.

Voor de vierde en laatste wandeldag, waarbij alle afstanden traditiegetrouw door de bossen naar Hoenderloo en vervolgens Caesarea lopen, waar een klein streekprodcutenmarkt staat opgesteld. En dan… op naar de welverdiende bloemen, medaille en warme ontvangst voor de organisatie, vrienden en familie.

De Kidswalk

Naast de vertrouwde routes, introduceert Vierdaagse Apeldoorn een nieuwe route, speciaal voor de jongere wandelaars. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud kunnen op een toegankelijke manier kennis maken met wandelen, er is een route uitgestippeld die zes kilometer lang is. Het startpunt van de Kidswalk is ook bij Victoria Boys, aan de Berghuizerweg 153. Inschrijven voor de Kidswalk is alleen mogelijk op de dag zelf. Het inschrijf moment is van 11.00 uur en 13.00 uur in de administratie tent van de Vierdaagse. De kosten voor kinderen zijn drie euro, daarbij krijgen ze een medaille. Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Opgeven voor de Apeldoornse Vierdaagse

Heb je je nog niet opgegeven voor de Apeldoornse Vierdaagse, dan kun je je nog steeds aanmelden. Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk. Je kan je opgeven voor de afstanden 12 tot en met 40 kilometer en voor losse dagen. Bekijk voor meer informatie: www.4daagseapeldoorn.nl. Jezelf aanmelden voor de Vierdaagse of als dagloper ook nog tijdens de vierdaagse zelf. Zo kan je je eigen evenement samenstellen.

RTV-Apeldoorn

Natuurlijk zijn wij van RTV-Apeldoorn er ook weer bij. Met op dinsdag 11 juli en donderdag 13 juli radio-uitzendingen van 10.00 uur tot 14.00 uur en op vrijdag 14 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur. Kom gezellig even langs of luister via DAB+ kanaal 6D / rtv-apeldoorn.nl.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn