RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Dag van de Postzegel eert eerste luchtpostzegels

APELDOORN - De NVPH heeft een nieuwe envelop ontworpen, speciaal voor de Dag van de Postzegel. Na de Eerste Wereldoorlog kwam het vervoer van post door de lucht in een stroomversnelling.

Houtsnede in boekdruk
Chris Lebeau produceerde in 1921 de eerste Nederlandse postzegels die als houtsnede in boekdruk werden geproduceerd. Het zijn de allereerste Nederlandse luchtpostzegels, die vliegensvlug tot stand kwamen; binnen acht dagen na de bespreking had Lebeau de houtsnede en eerste proefdruk klaar.

Eerstedagenvelop
De Nederlandse Vereniging van Postzegelhandelaren (NVPH) ontwierp speciaal voor deze serie postzegels een eerstedagenvelop, waarin de twee postzegels als vlaggen worden voorgetrokken door twee propellervliegtuigjes.
De enveloppen zijn vanaf 1 november verkrijgbaar.

Postex 2019
Op 1, 2 en 3 november is het weer tijd voor de nationale Postzegelshow Postex 2019, dat wordt gehouden in Omnisport. Dit grootschalige evenement is gericht op de verzamelaar en het hele gezin. De organisatie van Postex wordt gedaan door de NVPH in samenwerking met de Gezamenlijke Stuurgroep Evenementen (GSE), een samenwerkingsverband van de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelistenverenigingen (KNBF) en Post NL.

De exacte tijden van Postex 2019:
Vrijdag 1 November 2019 10:00 - 17:00 uur
Zaterdag 2 November 2019 10:00 - 17:00 uur
Zondag 3 November 2019 11:00 - 16:00 uur

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn