RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

D66: 'Zet gespecialiseerde chauffeurs in voor leerlingenvervoer'

VApeldoorn stapt uit het leerlingenvervoer van PlusOV. Het vervoer, dat al langer onder vuur ligt, wordt per 1 augustus 2019 gestopt. Er wordt nu gekeken naar alternatieven.

rij snel na de start met het vervoer van PlusOV werd duidelijk dat het allemaal niet zo soepel loopt. Ritten gaan niet goed, chauffeurs zijn regelmatig te laat en er zou een algehele ‘chaos’ heersen.

‘Niet alleen chauffeurs’

Robert van Vliet, fractievertegenwoordiger van D66, was dinsdag te gast bij Radio Apeldoorn (uur 14.00 – 15.00). Hij constateert dat het probleem niet alleen aan de chauffeurs zelf ligt.

“De regionale vervoerscentrale PlusOV functioneert gewoon niet, er zijn teveel dingen fout gegaan. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de omvang en de systematiek”, legt Van Vliet uit.

Zorg-chauffeur

De suggestie die Van Vliet heeft gedaan bij de gemeente Apeldoorn is er vooral op gericht de ouders en het kind centraal te zetten en om te kijken naar de kwaliteit van de chauffeurs.

“Als we kijken naar kinderen die meervoudig gehandicapt zijn of persoonlijkheidsstoornissen hebben, is een chauffeur met alleen een rijbewijs te beperkt”, denkt de fractievoorzitter. Hij pleit ervoor om meer gespecialiseerde chauffeurs in te zetten; mensen die ook verstand hebben van de zorg.

‘Net als de zorg’

De belangrijkste aspecten zijn volgens Van Vliet de ouder, het kind en de chauffeur. Eerder vertelde hij in zijn blog dat we naar het vervoer moeten kijken als naar huishoudelijke zorg. De cliënt zoekt hierbij zelf de zorgmedewerker uit en dat scheelt in de kosten. En dat geld kan dan weer besteed worden aan de kwaliteit van de chauffeurs.

1400 leerlingen

PlusOV vervoert in opdracht van een heel aantal gemeenten op de Noord-Veluwe en in Deventer zo'n 1400 leerlingen plus cliënten van de dagbesteding.

Beeld: Omroep Gelderland

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Apeldoorn neemt eind oktober officieel de beslissing, maar heeft al te kennen gegeven dat ze wil stoppen. Hierover is ook met de gemeenteraad van gedachten gewisseld.

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn