RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Cursus 'Hoe ga je om met iemand met Niet Aangeboren Hersenletsel?'

Hersenletsel kan je zomaar overkomen. Door een verkeersongeluk, een val op het hoofd, door een beroerte, hersenbloeding, tumor of door overmatig alcohol- of drugsgebruik. De gevolgen zijn op het eerste gezicht vaak niet of nauwelijks zichtbaar, maar wel ingrijpend. Zowel voor de getroffene als voor de partner, familie, vrienden en kennissen. Daarom start de Kap, samen met NAH Ketenzorg Apeldoorn, in februari met de gratis cursus ‘Omgaan met NAH’ voor inwoners van Apeldoorn en omliggende gemeenten die zorgen voor iemand met Niet Aangeboren Hersenletsel.

Tijdens de cursus delen deskundigen op het gebied van Niet Aangeboren Hersenletsel hun kennis en ervaring met de deelnemers. Met een uitleg over de rol van hersenen op ons gedrag wordt een inkijkje in de problematiek gegeven. Ook de verandering van gedrag en het effect daarvan wordt besproken. Op een praktische wijze wordt advies gegeven over de omgang met een NAH-patiënt, de beschikbare hulp en de manieren om als mantelzorger zelf het hoofd boven water te houden. Er is tijdens de bijeenkomsten gelegenheid om met lotgenoten ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

Aanmelden

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur en start op dinsdag 14 februari. De bijeenkomsten zijn van 19.30 tot 21.30 uur in het Afasiecentrum aan de Prins Willem Alexanderlaan 419 in Apeldoorn. De overige data zijn: 28 februari, 14 en 28 maart, en 11 en 25 april. Er kunnen maximaal 15 personen aan de cursus deelnemen. Aanmelden vóór dinsdag 7 februari bij mantelzorgconsulent Karin Fennes via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen met 06 408 131 60.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn