RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

CU wil duidelijkheid over schrappen zorgverzekering Menzis

De ChristenUnie wil duidelijkheid over het beëindigen van de collectieve zorgverzekering voor de gemeente Apeldoorn. In januari zei het college van B en W dat het voor nog eens vijf jaar getekend had bij de zorgverzekeraar, maar nu houdt die samenwerking abrupt op.

In een raadsbrief, verzonden op 31 januari 2018, staan alleen maar positieve woorden. ,,Het contract met Menzis kende een looptijd tot 31 december 2017. Met ingang van 1 januari 2018 is het contract verlengd voor een periode van 5 jaar. Hiermee borgen wij dat onze inwoners de komende vijf jaar verzekerd zijn van een goede en betaalbare zorgverzekering.”

Dat strookt niet met de huidige realiteit, nu Menzis vanaf 1 januari 2019 het contract beëindigt. In een net openbaar geworden raadsbrief uit juni 2018 zegt de gemeente Apeldoorn dat het besluit van Menzis wel juridisch houdbaar is. ,,De Eenheid Veiligheid en Recht heeft bevestigd dat de juridische grondslag voor het beëindigen van het contract correct is”, aldus de brief uit juni. ,,Wel onder die voorwaarde dat Menzis voor 1 juli 2018 het contract schriftelijk opzegt.”

Verbaasd

ChristenUnie-raadslid Ben Bloem is verbaasd. ,,Kennelijk is er in een half jaar tijd, tussen het ondertekenen van een contract voor vijf jaar, en het opzeggen van de samenwerking, iets veranderd. Kan dat wel? We willen een uitgebreidere uitleg, met ‘dit is juridisch correct’ is dit nog niet verklaard”.

De gemeente Apeldoorn zegt nu gezamenlijk op te willen trekken met andere gedupeerde ‘Menzis-gemeentes’ om te komen tot een oplossing. Ook zou de gemeente inmiddels adviesbureau BS&F in de arm hebben genomen.

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn