RTV Apeldoorn is een lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio, televisie en online. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Coronaschade Apeldoorn nog beperkt

APELDOORN - "Als er zich geen gekke dingen voordoen, verwacht ik geen grote verliezen of uitnamen uit de reserves." Dat zegt de Apeldoornse wethouder Detlev Cziesso. "Ik kijk met een gerust hart naar 2021." Maar in plaats van een paar miljoen in de plus, zal de rekening onder aan de streep toch negatief uitkomen voor de gemeente.

Door: Bastiaan van Blokland

De gemeenteraad besprak de zogenoemde tussenrapportage over de begroting van dit jaar. Daar zei Cziesso dat hij, ondanks de corona, 'met vertrouwen kijkt naar dit jaar en komend jaar. Maar met garanties tot aan de deur'. "Want ook ik heb geen glazen bol", geeft hij toe. Voor 2020 verwacht de gemeente een tekort van 5 ton.

Corona slaat geen gat

Apeldoorn denkt dat het tekort op het budget voor uitkeringen (BUIG) dit jaar met 1,2 miljoen euro zal toenemen, door de coronamaatregelen. "Afhankelijk van de toename van het aantal uitkeringen en de hoogte van de compensatie door het Rijk, loopt dit tekort mogelijk verder op", is te lezen in een gemeentestuk.

Desondanks verwacht wethouder Cziesso 'iets dat behapbaar is voor de toekomst', mede omdat hij vertrouwen heeft in wat de Rijksoverheid financieel bijdraagt en nog gaat bijdragen. Daardoor zal corona geen te grote happen uit de begroting 2020 nemen.

Bijdragen Den Haag

Eind dit jaar hoopte Apeldoorn eigenlijk 3 miljoen euro in de plus te eindigen. Maar door de coronacrisis is de balans voorlopig geëindigd op -0,5 miljoen. Dat het tekort niet verder oploopt, is dus te danken aan die budgetten die Den Haag beschikbaar stelt, zegt Cziesso.

Zo maakt Apeldoorn zich op voor een nieuw steun- en herstelpakket vanuit het Rijk, dat tussen de 1,5 en 2,5 miljoen euro zal bedragen. Hoeveel dit definitief is, wordt snel duidelijk.

 

 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Steun RTV Apeldoorn


Financieel steuntje voor RTV Apeldoorn - Doneer


Luister Radio Apeldoorn