• Welkom op de website van RTV Apeldoorn
    Welkom op de website van RTV Apeldoorn
RTV Apeldoorn is de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn. Wij verzorgen programma's op radio en televisie. 
RTV Apeldoorn is 24 uur per dag, zeven dagen per week in de lucht met programma's via radio, televisie en internet. Met onze programma's brengen we informatie, cultuur en educatie, gericht op de regio. Vanuit onze radiostudio's worden dagelijks programma's gemaakt door vrijwilligers. Lekker luisteren naar muziek en geïnformeerd worden over ontwikkelingen uit de regio.

Corona verstoort 'grand opening' bospaviljoen Ugchelen

UGCHELEN - Hij torent fier uit boven de natuur: een gloednieuw paviljoen in het bos bij Ugchelen. Staatsbosbeheer krijgt er een toeristisch centrum en je kunt er ook wat eten en drinken. Maar corona verstoort ruw de droom van lokaal ondernemer Ivo Kamphorst.

Door: Bastiaan van Blokland

Etablissement De Ugchelse Berg bij Het Leesten is sinds jaar en dag vaste prik voor wandelaars en toeristen. Toch besloot Kamphorst zich op een nieuw avontuur te storten, vlak om de hoek.

Kijk hier naar een video over Kamphorsts paviljoen. De tekst gaat eronder verder:

Jarenlang plannen en sparen gingen er voor Kamphorst aan vooraf. Begin april zou het nieuwe paviljoen eindelijk de deuren openen met een 'grand opening'. Maar de corona-uitbraak gooit ook hier roet in het eten.

Zie ook: De kiosk van 'tante Mien' op de Veluwe verdwijnt

Potdicht, maar er is ruimte

Kamphorst is echter niet voor een gat te vangen. Eén voor één kunnen mensen nog altijd een kopje koffie of iets te eten bestellen bij zijn oude paviljoentje, dat voorlopig openblijft.

Tekst loopt door onder de foto:

Afbeelding
Foto: Omroep Gelderland

Het terras zit potdicht, maar in de wijde omtrek is genoeg ruimte om  - op geruime afstand van elkaar - te genieten van een versnapering in de frisse lentezon.

Plan in duigen

Toch is Kamphorst bezorgd: 'Het doet mij best veel. Je ziel en zaligheid zit erin; het is een plan van jaren. Nu sta je op het punt die verhuizing te maken, daar heb je een plan voor. Dat plan valt nu in duigen.'

Uitstel, geen afstel

Er is ook hoop, zegt de lokale ondernemer: 'We zullen er er even op moeten bijschaven, maar dan gaat het straks gewoon allemaal goed komen', denkt hij. Zijn collega Jaël Bergwerff van Staatsbosbeheer denkt er net zo over: 'Uitstel, maar geen afstel. Daar komt het eigenlijk op neer.' 

Heb je een tip of opmerking? Of heb je een foto of video gemaakt? Stuur dan een mail naar: redactie@rtv-apeldoorn.nl.

Zoeken

Het weer in Apeldoorn

booked.net

Nu op Radio Apeldoorn


Luister live
De Nachttour
00:00 tot 07:00